Élet történetem

Újabb gondolataim

2015. június 26. 13:07 - Horváth István Gábor

Kedves Érdeklődők!

Azért írom, hogy érdeklődők, mert úgy látom, hogy 8 illető komolyabban ráfordul a bejegyzéseimre. Folytatnám néhány Biblia verssel:

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, ilojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyankok akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, kemény fejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak. Inkább gyönyörszeretők sem mint Isten szeretők. Akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de elejére nézve hamisnak bizonyulnak és ezektől fordulj el!" II. Timóteusz 3. fejezet 1-5. versei

Az 1. verset kicsit kiboncolgatnám.

Érzékelik, hogy valóban nehezen elviselhető napokat élünk? Ezzel a Biblia verssel párhuzamban néhány dolgot megemlítenék. Csak az elmúlt napokban több ország fogadott bevándorlókat. Ezek a szánalomra méltó emberek napokat, hosszú kilómétereket tettek meg, hogy befogadják őket valamelyik országba. Ez miatt nem tudtak rendesen tisztálkodni, rossz egészségi állapotuk miatt nem tudtak megfelelő orvosi illetve rendes gyógyszeres kezelést kapni. Rettenetes ami ebben a világban folyik. Önök döntsék el, hogy ez a Biblia vers megállja-e a helyét. Nagyon sok mindent sorolhatnék még ami ezt a Biblia verset igazolná.

Térjünk rá a 4. versre, egy kicsit ezt elemezzük.

A büszkeséget emelném ki. Két fajta büszkeség létezik. Van egy egészséges büszkeség pl.: amikor büszkeséggel tölt el bennünket valamilyen munka elvégzése vagy esetlegesen büszkék vagyunk másokra vagy éppenséggel nagy Teremtőnkre, hogy ad erőt ezekben a valóban nehezen elviselhető utolsó napokban, a kitartáshoz és így tovább. Azonban van egy másik fajta büszkeség. Vannak olyan büszke emberek, akik valóban felfuvalkodottak pl.: a családban, munkahelyen, bármilyen fórum vagy más egyéb helyeken ahol emberekkel van kapcsolatuk. Nem képesek kimondani pl: az hogy sajnálom, hogy bocsáss meg, hibáztam. Nyilván ennek a fajta büszkeségnek van több formája, most csak ennyit említenék meg. 

Mindannyia, önök is bevallhatjuk önmagunknak biza jól esnének olyan szavak, mint az előbb megfogalmazottak, amikor valamilyen sérelmeket élünk át. De akik büszkék nincs elég bátorságuk hozzá, hogy bocsánatot kérjenek vagy kimutassák sajnálatukat. Valaki cáfoljon rá az itt leírtakra! 

Az 5. versről néhány gondolatot.

Ez a Biblia vers azt közvetíti, hogy külsőleg mutassák ugyan, hogy szeretik Istent és embertársukat, de valójában nem így van. Közel 40 ezer vallás van az egész világon. Egy nagyon jó szemléltetés rengetek hamis pénz van, ahhoz, hogy megtudjuk meilyk az igazi közülük midegyiket megvizsgáljuk? Nem, inkább az igazit tegyük mellé és akkor mindjárt látjuk, hogy a többi hamis. Így van ez a hamis vallásokkal kapcsolatosan is, több ezer vallást időfecsérlés lenne megvizsgálni, inkább a Szent Írást a fő tankönyvet kell igénybe venni és akkor lelepleződik illetve kiderül melyik az igaz út, az igaz egyház. 

Előző bejegyzésembe be vagy jegyezve János 17:3 

Magamról még néhány gondolatot, ahogy írgértem. 

Nagyon sokat változtam az elmúlt években, de még nagyon sokat kell változzak, csak, hogy néhányat megemlítsek: 

Az alázat terén hosszú tűrés, önuralom, az igazat megvallva elég heves természetű ember vagyok és sajnos túl érzékeny is és ebből adódóan illetve ezekből adódóan nem mindig könnyű a mindennapi életben megállni a helyemet. 

Zárnám soraimat azzal, hogy három dolgot elemeztünk ki és kérem önöket tisztelettel, hogy az előző bejegyzéseimmel vessék össze. Kiváncsian várom a reakciójukat. A következő bejegyzésemben Noé napjairól fogok írni. Noé napjaiban egy hasonló világ volt, mint most, annyi különbséggel, hogy a mostani rendszer sokkal gonoszabb.

Elköszönnék!

Maradok forró szeretettel!

Horváth István Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemtorteneteroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr677574792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása