Élet történetem

Újabb gondolataim

2015. június 26. 13:07 - Horváth István Gábor

Kedves Érdeklődők!

Azért írom, hogy érdeklődők, mert úgy látom, hogy 8 illető komolyabban ráfordul a bejegyzéseimre. Folytatnám néhány Biblia verssel:

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, ilojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyankok akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, kemény fejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak. Inkább gyönyörszeretők sem mint Isten szeretők. Akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de elejére nézve hamisnak bizonyulnak és ezektől fordulj el!" II. Timóteusz 3. fejezet 1-5. versei

Az 1. verset kicsit kiboncolgatnám.

Érzékelik, hogy valóban nehezen elviselhető napokat élünk? Ezzel a Biblia verssel párhuzamban néhány dolgot megemlítenék. Csak az elmúlt napokban több ország fogadott bevándorlókat. Ezek a szánalomra méltó emberek napokat, hosszú kilómétereket tettek meg, hogy befogadják őket valamelyik országba. Ez miatt nem tudtak rendesen tisztálkodni, rossz egészségi állapotuk miatt nem tudtak megfelelő orvosi illetve rendes gyógyszeres kezelést kapni. Rettenetes ami ebben a világban folyik. Önök döntsék el, hogy ez a Biblia vers megállja-e a helyét. Nagyon sok mindent sorolhatnék még ami ezt a Biblia verset igazolná.

Térjünk rá a 4. versre, egy kicsit ezt elemezzük.

A büszkeséget emelném ki. Két fajta büszkeség létezik. Van egy egészséges büszkeség pl.: amikor büszkeséggel tölt el bennünket valamilyen munka elvégzése vagy esetlegesen büszkék vagyunk másokra vagy éppenséggel nagy Teremtőnkre, hogy ad erőt ezekben a valóban nehezen elviselhető utolsó napokban, a kitartáshoz és így tovább. Azonban van egy másik fajta büszkeség. Vannak olyan büszke emberek, akik valóban felfuvalkodottak pl.: a családban, munkahelyen, bármilyen fórum vagy más egyéb helyeken ahol emberekkel van kapcsolatuk. Nem képesek kimondani pl: az hogy sajnálom, hogy bocsáss meg, hibáztam. Nyilván ennek a fajta büszkeségnek van több formája, most csak ennyit említenék meg. 

Mindannyia, önök is bevallhatjuk önmagunknak biza jól esnének olyan szavak, mint az előbb megfogalmazottak, amikor valamilyen sérelmeket élünk át. De akik büszkék nincs elég bátorságuk hozzá, hogy bocsánatot kérjenek vagy kimutassák sajnálatukat. Valaki cáfoljon rá az itt leírtakra! 

Az 5. versről néhány gondolatot.

Ez a Biblia vers azt közvetíti, hogy külsőleg mutassák ugyan, hogy szeretik Istent és embertársukat, de valójában nem így van. Közel 40 ezer vallás van az egész világon. Egy nagyon jó szemléltetés rengetek hamis pénz van, ahhoz, hogy megtudjuk meilyk az igazi közülük midegyiket megvizsgáljuk? Nem, inkább az igazit tegyük mellé és akkor mindjárt látjuk, hogy a többi hamis. Így van ez a hamis vallásokkal kapcsolatosan is, több ezer vallást időfecsérlés lenne megvizsgálni, inkább a Szent Írást a fő tankönyvet kell igénybe venni és akkor lelepleződik illetve kiderül melyik az igaz út, az igaz egyház. 

Előző bejegyzésembe be vagy jegyezve János 17:3 

Magamról még néhány gondolatot, ahogy írgértem. 

Nagyon sokat változtam az elmúlt években, de még nagyon sokat kell változzak, csak, hogy néhányat megemlítsek: 

Az alázat terén hosszú tűrés, önuralom, az igazat megvallva elég heves természetű ember vagyok és sajnos túl érzékeny is és ebből adódóan illetve ezekből adódóan nem mindig könnyű a mindennapi életben megállni a helyemet. 

Zárnám soraimat azzal, hogy három dolgot elemeztünk ki és kérem önöket tisztelettel, hogy az előző bejegyzéseimmel vessék össze. Kiváncsian várom a reakciójukat. A következő bejegyzésemben Noé napjairól fogok írni. Noé napjaiban egy hasonló világ volt, mint most, annyi különbséggel, hogy a mostani rendszer sokkal gonoszabb.

Elköszönnék!

Maradok forró szeretettel!

Horváth István Gábor

Szólj hozzá!

Folytatnám a bejegyzésem

2015. május 27. 15:15 - Horváth István Gábor

Üdvözlöm a Kedves Olvasókat!

Folyamatosan figyelemmel kísérem a statisztikát. Dícséretet érdemelnek. Kérdéseket nem igen tesznek fel és egyenlőre nem is igazán szólnak hozzá, de nincsen ezzel semmi probléma. Így hát arra gondoltam, mivel kérdések nincsenek én állítottam fel olyan gondolatokat ami hasznos lehet az önök számára. Ígértem, hogy írni fogok, hogy szerető Istenünk segítségével milyen élethelyzetekből sikerült kijönnöm. Néhányat megemlítek. 

Egy elég lealjasult, sokrétű életmódot éltem. Fényűző életnek talán minden formáját kipróbáltam, amibe aztán bele is fáradtam. Ezeket tovább nem taglalnám. Nyilván kíváncsiak, hogyan sikerült abba hagynom, egy Biblia verset idéznék ki: "Az pedig az örökélet, hogy ismeretet szerezzenek rólad az egyedüli igaz Istenről és arról akit elküldtél Jézus Krisztustól." János 17:3

Ez a Biblia vers két nagyon fontos személy megismeréséről tájékoztat bennünket. Jehova Istenről és Jézus Krisztussal kapcsolatban. Az ismeret által lécsőről lépcsőfokra a hitünket fejleszthessük olyannyira, hogy akárki mint pl.: én is, amilyen életet éltem önök is bármilyen rossz helyzettel állnak szemben a hit és a remény által szerető Istenünk önöknek is segíthet. Ezt egy ingyenes Biblia tanulmányozás keretén belül tehetik meg, Jehova tanúi segítségével. 

Múltkori bejegyzésemben katasztrófákról írtam, és idéztem a Szent Írásból Máté evangélium 24. fejezetéből. Olyan dolgokat amik most éppen a napokban szinte a világ minden területén hatással vannak az emberek életére. Csakhogy néhányat megemlítsek: vannak olyan területek, ahol +50 fokot kell elviselniük az embereknek. Rettenetesen káros az emberi egészségre. Ezen kívül a heves hirtelen lezúdult esőzések emberek ezreit teszi hajléktalanná, nem beszélve arról, hány emberi életet követel. Ami ettől is borzalmasabb, hogy bármennyire is felkészültek az emberek olyan hirtelen jönnek ezek a katasztrófák, hogy semmit sem tudnak ellenük tenni. Csak menthetik a menthetőt. Sorolhatnám a hirtelen jött hurrikánokat, az emberek félnek. Meg is van rá az okuk. Kilátástalan a helyzetük. Az embernek elszorul a szíve amikor a híradót nézve ezeket hallja. De a Szent Írásban leírtak nem hagynak minket tudatlanságban. Ezek próficiák beteljesedése. Hamarosan egy közelgő nagy nyomorúság fog kitörni, ami az egész világra ki fog terjedni. Idézném is "Mert akkor nagy nyomorúság lesz olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, nem és nem is lesz többé." Máté 24:21

A jelenlegi világ állapota azt jelzi, hogy ez a prófécia is nagyon hamar be fog teljesedni. Talán még attól is hamarább, amennyire én gondolnám. A lehető legsürgetőbb érzéssel arra sarkallom önöket, hogy legyenek bátrak! Tegyenek fel kérdéseket az itt leírtakhoz, mert az Önök jövője függ ezen. Egy héten csak egy órát maximum. A tanúk alkalmazkodnak minden ember időtervéhez, lehet akár 10-15 vagy 20 perc, ahogy önök ráérnek. Higyjék el, égetően fontos! 

Magamról még néhány dolgot írnék. Az énközpontú emberek, finomabban kifejezve a rövidlátó emberek többnyire lemondtak már rólam. Ezzel szerető Istenünket becsülik alá. Ugyanis ebben a világban nagyon nehéz munkát találni is, és most jelen pillanatban is munka után írok önöknek. Ezzel azt szeretném önök felé jelezni, mivel tudják, hogy még a dohány letétele nekem problémát okoz, ahogy Égi Atyánk ad erőt, hogy dolgozzak, úgy adni is fog erőt arra is, hogy végérvényesen elhagyjam a dohányzást, mert ez követelmény ahhoz, hogy valaki Jehova tanúja lehessen. Ezt a Biblia verset nem idézném ki, ami ezekre a rossz szokásokra világít rá. 

Második Korintusz 7:1 

Szorgalomból bízom benne, hogy kikeresik! Fogok önökért imádkozni. 

Végezetül egy nagyon kedves bartomról írnék önöknek, aki nagyon közel áll a szívemhez, bár nem egy a hitbéli meggyőződésünk. De szerető Istenünk általa nagyon sok segítségnyújtást szolgált nekem, minden tekintetben. Ugyan nem tudunk sűrűn találkozni, mert nagyon elfoglalt, de amikor találkozunk akkor nagy szeretettel beszélgetünk egymással. És bizony amikor elpityeregtem magam, mert volt olyan is, volt olyan, hogy ő vígasztalt, átölelt, amikor kórházban voltam, ő látogatott, holott ezeket a dolgokat más embereknek kellett volna megtenniük. Sorolhatnám a végtelenségig. Nagyon hálás vagyok ezért. 

Hasonló dolgokat tett az édes bátyjám is, de erről most nem írnék mert be kell fejeznem. Addigis maradok tisztelettel, forró szeretettel önök felé.

 

Szólj hozzá!

Folytatnám életem történetét

2015. május 12. 12:37 - Horváth István Gábor

Kedves olvasók!

 

Némi csalódást kell okozzak önöknek. Megfogalmaznám, hogy miért. Úgy döntöttem, hogy erről az öt személyről nem írnék többet, független attól, hogy rengeteg sérelmet okoztak nekem. Röviden leírom miért. 

Legelső sorban azért, mert Szerető Istenünk elvárja tőlünk, hogy irgalmat tanúsítsunk mindenkivel szemben. A haragom elmúlt és bármennyire is finoman fogalmaznék az illetőkről akkor is úgy festene a dolog mintha ki akarnám venni a legfelségesebb úr Jehova kezéből az ügyet. Imával kisérve végig gondoltam és megis kaptam a választ az imámra a Szent Irásból. Ezt most idézném is.

"Ne félj mert én veled vagyok. Ne tekingess magad köré mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, valóban megsegítelek, szilárdan támogatlak igazságos jobbommal. Íme megszégyenülnek és megaláztatnak mindazok, akik felidulnak ellened. Semmivé válnak és elvesznek a veled perlekedő emberek. Keresed majd őket, de nem találod a veled viszálykodó embereket. Azzá lesznek, mint ami nincs is. Semmivé válnak az ellened harcoló emberek. Mert én Jehova a te Istened megragadom jobbodat, én aki ezt mondom neked: Ne félj! Én megsegítelek!"

Ézsaiás 41;10-13

Ezek a Bibliai versek magukért beszélnek. Szerető Istenünk szeme bejárja az egész Földet, jól látja a helyzetemet és nyilván nyomos óka van rá, hogy ezeket a próbateljes helyzeteket megengedi. A megfelelő időben - biztos vagyok benne - megadja nekem a kiutat ezekből a rossz helyzetekből. 

Inkább arról írnék, hogy Jehova Tanúi milyen munkát végeznek illetve milyen szerepkört töltenek be és arról milyen jelentőségteljes időszakban elünk most. Jehova Tanúi 240 országban, az egész világon prédikálnak Isten királyságáról és ingyenes Biblia tanulmányozást ajánlanak fel az embereknek. A Szent Írásból idézném is:

"És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész földön tanulságul minden nemzetnek és akkor jön el a vég."

Máté 24; 14

Ez a munka több mint 100 éve folyik és nagyon fel van gyorsítva. Ez egy Biblia prófécia a beteljesedésre. A Tanúk nagyon precízen fel vannak készülve, napra készen. Különböző praktikus megoldások által prédikálnak. Házról-házra illetve ajtóról-ajtóra végzett szolgálat által. Telefonos tanúskodást is végeznek, valamint az utcán álványokon mutatják be a Jehova Tanú által készített kiadványokat. Ez is egy jól bevállt módszer hiszen itt a Tanúknak csak az a dolguk, hogy ott álljanak az állvány mellett és várják az érdeklődőket. 

Kérdés az, hogy miért ilyen égető fontos felkeresni az emberket. A válasz rövid és találó ennek a világrendszernek elközeledett a vége. Ismét idéznék a Szentírásból, hogy miből tudhatjuk meg, hogy a vég idején élünk. 

" Hallani fogtok háborúkról és háborús hírekről mert nemzet támad nemzet ellen és királyság királyság ellen és lesznek élelmiszer hiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. És a törvényetelnség növekedése miatt a legtöbb emberből kihül majd a szeretet. De aki mindvégig kitart az részesül majd megmentésben."

Máté 6,7,12,13

Ezek a próféciák a szemünk láttára teljesednek. Rengeteg országban katasztrófák, csak példaként: vulkán kitörések, nagyerejű hurrikánok ezenkivűl ott van a gyermekkereskedelem ezzel párhuzamban a gyermekprostitúció, az emberi szervek kereskedelme is nagyon elterjedt mostanság, a fegyver az illegális drogok. De ezt sorolhatnám a végtelenségig, a kereskedelemmel kapcsolatosan. 

Kb. 7,2 milliárd ember él a világon és ebből nagyjából 1 milliárdan éheznek, és több millióan éhesen fekszenek le. Lassan már ott tartunk, nem tudunk magunkhoz venni tiszta ivóvizet, mert maguk az emberk szennyezik az óceánokat és a tengereket, melyekből ivóvizet lehet előállítani emberi fogyasztásra. A földet úgyszintén szennyezik, irtják az erdőket, a növényeket amik az oxigént termelik az emberiség számára. 

Borzalom ami ebben a világban van. Jézus amikor beszélt a tanítványainak ezekről, az itt leírtakról, most napjainkban érték el a csúcspontjukat. Az emberiség egy fontos ténnyel nincs tisztában, hogy ki e világ igazi uralkodója. 

"Tudjuk, hogy Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van."

1 János 5;19

A kérdés, ki ez a személy, a Szentírás választ ad erre:

"Levetették hát a Nagy sárkányt, az ős kígyót akit ördögnek és Sátánnak neveznek. Aki az egész lakott Földet félre vezeti. Jajj a földnek és a tengernek, mert lejött hozáttok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van."

Most a hitbéli dogokról ennyit írnék. Azért idéztem ki a Bibliai verseket, hogy gondolkozzanak el és saját maguk győzödjenek meg róla. Hogy a Szentírás mennyire hiteles, és valóban érdemes elgondolkodni az itt leírtakon. 

Ezzel szeretném Önöket arra sarkalni, hogy legközelebb maguk keressék ki amit nem idézek a Szentírásból, akár az internet segítségével is, ha nincs saját Bibliájuk. 

Aki többet szeretne megtudni a jw.org honlapra kattintva és a Jehova Tanúi által kiadott kiadványokat innen ingyenesen letöltheti. 

Az itt leírtakhoz nyugodtan hozzá lehet szólni, lehet kérdéseket feltenni. Szívesen válaszolok minden kérdésre természetesen a Szentírásból alátámasztva, hogyan zajlik egy ingyenes Biblia tanulmányozás és általában az emberiség többségét milyen kérdések foglakoztatják. Ime néhány példa: Ki Jézus Krisztus? Hol vannak a halottak? Mi Isten királysága? Istennek tetsző imádat. És talán ami a legfontosabb Miért engedi meg Isten a szenvedést? Valamint nem utolsó sorban Valóban az utolsó napokban élünk? Ha igen kik lehetnek a túlélők?

A következő alkalommal írni fogok arról. hogy a hit és a remény, a képzelőerőnkkel együtt hangsúlyozom a reális képzelőerőt, milyen pozítiv változásokat tud hozni az ember életében. Meg amit az elöző bejegyzésemben említetettem, azokra is választ fogok adni.

Elköszönök. Addig is sok szeretettel.

Horváth István Gábor

Szólj hozzá!